Afbeelding
foto's: Agnes Blok

Pannenkoeken voor Kom & Zie

Algemeen

Woudenberg Vrijdag 27 januari werd de inmiddels traditionele pannenkoekenavond voor Kom & Zie gehouden in Pannenkoekenhuis Bergzicht. Kom & Zie is een kindertehuis in Moldavië, wat ondersteund wordt door de Hervormde Dorpskerk gemeente.

De pannenkoekenavond werd in twee sessies gehouden. Om 17:15 uur kwam de eerste groep pannenkoeken eten, dit waren vooral de gezinnen met kinderen. In de tweede sessie om 19:30 uur kwam de volgende groep mensen naar Bergzicht om in de serre met elkaar te eten. 

Na de opening werden de pannenkoeken besteld en gonsde het door de zaal van gezelligheid door de gesprekken met elkaar. De Hervormde gemeente is een groeiende gemeente waar niet iedereen elkaar kent. Daarom is het ook leuk om op zo’n avond elkaar wat beter te leren kennen. De reacties op deze avond waren goed, de pannenkoeken liet iedereen zich goed smaken, en helemaal leuk als dit kan voor het goede doel. Aan het einde van de avond werden de medewerkers van Bergzicht bedankt voor hun medewerking aan deze avond, waardoor er voor het goede doel weer een steentje werd bijgedragen. Jaap de Jong bood de medewerkers van Bergzicht een flesje Moldavische wijn aan en bracht namens de leiding, de kinderen en de ouders van de kinderen die in het Kom & Zie huis verblijven de hartelijke groeten en dank over voor alle steun die ze vanuit Nederland ontvangen.

Het Kom & Zie huis in Moldavië is een huis waar opvang en onderwijs gegeven wordt aan gehandicapte jongeren. Sinds 2002 is de Hervormde gemeente bij dit project betrokken en in 2011 is het Kom & Zie huis gebouwd en zijn er regelmatig contacten met gemeenteleden.

Afbeelding