Afbeelding
foto: John Haket

Fidelio zoekt nieuwe leden

Algemeen

WOUDENBERG Omdat Fidelio een gezellige en actieve vereniging is, zijn nieuwe leden altijd welkom! Bij onze muziekvereniging heeft jong en oud de mogelijkheid om een instrument te leren bespelen, of een oude hobby weer op te pakken. Voor kinderen uit groep 1 en 2 zijn er Algemene Muzikale Vorming lessen in de vorm van de cursus ‘Muziekavontuur’. 

Kinderen die al in groep 3 of 4 zitten kunnen de basiscursus volgen, waar ze noten leren lezen m.b.v. de blokfluit, en kennismaken met allerlei instrumenten. Kinderen vanaf groep 5 en volwassenen kunnen muzieklessen volgen op een hout-, koper- of slagwerkinstrument. 

Bij alle onderdelen staat naast muzikale kennis en kunde ook het samen spelen en onderling contact in de verschillende orkesten en slagwerkgroepen centraal.

 Tijdens de open avond van 30 januari is iedereen welkom om te komen proberen welk instrument bij hem of haar past. Van klarinet tot trombone, en van drumstel tot blokfluit; alle instrumenten liggen klaar om te testen! Leden van de vereniging staan daarbij paraat om de juiste tips te geven om geluid uit het instrument te krijgen. Ook is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen over de lessen en de vereniging.

 Voor iedereen die geïnteresseerd is in de slagwerkinstrumenten is er nog wat bijzonders: op zaterdag 18 februari zal er een gratis drumclinic worden gegeven aan alle geïnteresseerden. 

Tijdens een groepsles van een uur kan vrijblijvend kennis worden gemaakt met de beginselen van het leren bespelen van slagwerkinstrumenten zoals het drumstel of de pauken. Zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassenen zijn welkom.

 De open avond vindt plaats op 30 januari, van 18:30 tot 20:00 uur in de Harmonie (De Bosrand 17A). De drumclinic vindt plaats op 18 februari 2022 in De Harmonie. Het tijdstip zal afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. Voor de drumclinic vragen we om u op te geven via ledenwerving@fideliowoudenberg.nl. 

Ook voor al uw andere vragen kunt u hier terecht. Toegang tot beide activiteiten is gratis. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om vrijblijvend een gratis proefles te volgen op een instrument naar keuze.