'oud-kinderburgemeester' Sara Scholte, burgemeester Magda Jansen en de nieuwe kinderburgemeester Nathan de Leeuw
'oud-kinderburgemeester' Sara Scholte, burgemeester Magda Jansen en de nieuwe kinderburgemeester Nathan de Leeuw / foto: Gemeente Woudenberg

Nieuwe Woudenbergse kinderburgemeester geïnstalleerd

Algemeen

WOUDENBERG Nathan de Leeuw (10 jaar) van De Wartburgschool is de nieuwe kinderburgemeester van Woudenberg. Tijdens de raadsvergadering van 17 januari werd hij officieel door de raad geïnstalleerd. Nathan assisteert burgemeester Jansen tijdens diverse ceremoniële taken en daarnaast zet hij zich met name in voor de door hem aangedragen onderwerpen.

Als ik kon toveren….
In zijn verslag ‘Als ik kon toveren’ beschrijft Nathan al enkele van zijn ideeën voor Woudenberg: “Als ik kon toveren zou ik mijn dorp fijn en gezellig willen maken door veel sportclinics te organiseren voor alle basisscholen. En jeugdpolitie voor Woudenberg, dat is dat je de politie helpt”, aldus Nathan. Daarnaast vraagt hij ook aandacht voor meer kindvriendelijkheid en wil hij uitzoeken of racisme een probleem is op scholen.

Afscheid oud-kinderburgemeester Sara Scholte

Met de installatie van Nathan kwam ook een eind aan de ambtstermijn van kinderburgemeester Sara Scholte. Ruim een jaar bekleedde zij met veel plezier de functie.

“Het was erg leuk om met Sara te werken en samen diverse officiële gelegenheden te mogen uitvoeren. Met veel enthousiasme en zeer serieus vervulde zij haar taak als kinderburgemeester. We hebben een mooie tijd samen gehad, bedankt Sara! Bevlogen en vol enthousiasme neemt Nathan het stokje over. Ik kijk uit naar onze samenwerking.” aldus burgemeester Jansen.
Hoe word je kinderburgemeester?
Sinds 2018 wordt elk jaar op één van de Woudenbergse basisscholen de verkiezing voor een nieuwe kinderburgemeester georganiseerd. Volgend jaar is De Olijfboom aan de beurt.

Om kinderburgemeester te worden moet je in groep 7 of 8 zitten en moet je het natuurlijk leuk vinden om de taken van een kinderburgemeester uit te voeren. Meer informatie over kinderburgemeesters is te vinden op www.kinderburgemeesters.nl.

Vragen voor de kinderburgemeester

Kinderen die vragen hebben voor de nieuwe kinderburgemeester of hem graag iets willen vertellen, kunnen een mail sturen naar communicatie@woudenberg.nl.