Afbeelding
foto: Ab van den Pol

Geslaagde avonden voor ’t Scherm

Algemeen

WOUDENBERG Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november speelde toneelvereniging ’t Scherm twee geslaagde avonden het blijspel Dubbelspel in de cel, geschreven door Jos Schepers en onder regie van Mirjan Schep.

Wesley zit vast in het tijdelijke arrestantencentrum omdat hij een “kraakie” heeft gezet. Maar waar de buit is wil hij niet zeggen. Zijn vriendin Tamara heeft een geweldig ontsnappingsplan. 

Dit komt niet helemaal uit de verf, waardoor er hilarische taferelen ontstaan. 

De interieurverzorgster Karin wordt gehypnotiseerd en belaagt klusjesman Tom. Als er ook nog een aangeschoten oranjefan op de proppen komt is de chaos helemaal compleet. 

De bewaaksters Wilma en Paulien hebben het er maar druk mee. Directrice mevrouw Smulders probeert iedereen in het gareel te houden want koninklijk bezoek is in aantocht. 

Uiteindelijk wordt Wesley in de val gelokt door studente Fleur en de undercover rechercheur en komt de vindplaats van de buit aan het licht.

Het was een komisch stuk in een sobere setting, de zoemers bij de deuren waren een leuke aanvulling. Hierdoor kreeg het stuk wat meer cachet in het cachot. 

Het gastbezoek van “de koning en koningin” aan het einde was een onverwachte verrassing en de nodige lachsalvo’s waren te horen bij het publiek.