Afbeelding
Foto: Niels Wolterink

Snel duidelijkheid Kostverloren

Algemeen

WOUDENBERG Voor het einde van dit haar hebben de gemeente, de eigenaar van de Albert Heijn en die van de Aldi hun handtekeningen onder een overeenkomst over de toekomst van Kostverloren gezet. Die hoop sprak Herman Dechesne, gebiedsregisseur van het centrum, uit bij een presentatie voor de gemeenteraad.

Dechesne vertelde dat de raad op 23 december 2021 kaders had vastgesteld en dat hij vanaf het begin van dit jaar als gebiedsregisseur in het centrum werkt. Hij moet alle belanghebbenden op één lijn krijgen. Sommige eigenaren willen niet met hem praten. ‘Dat komt ook omdat ze een verleden met de gemeente hebben,’ aldus Dechesne.

De gebiedsregisseur vertelde dat de ontwikkelingen op Kostverloren minder snel gaan dan hij had gehoopt. ‘We verwachtten dat Gerard van den Tweel, eigenaar van de Albert Heijn, sneller met zijn plannen zou komen. Maar er ontbraken uiteindelijk zaken aan de plannen, toen ze beoordeeld werden. Een bureau is nieuwe plannen aan het schrijven. We verwachten dat ze binnenkort weer ingeleverd worden.’ Van den Tweel bouwt een nieuw pand voor zijn winkel op Kostverloren. De Aldi gaat dan naar de plek van de oude Albert Heijn. Dechesne wil dat alle partijen een overeenkomst met de gemeente ondertekenen. Hij noemde het een doorschuifpuzzel. Er worden mogelijk 24 appartementen gebouwd.

Dechesne onderschreef het belang van meer parkeerplaatsen op Kostverloren. De rest van het gebied moet ook ontwikkeld worden. Dechesne dacht dat het centrum van Woudenberg als boodschappendorp plus geholpen zou zijn met een mooi plein met horeca. Hij keek naar Kostverloren. ‘Het is lastig om zo’n plein te realiseren in het dorp. De N226 snijdt door het centrum. Toch zou het centrum opknappen van zo’n plek,’ aldus de gebiedsregisseur. Gerben Heldoorn, fractievoorzitter van de SGP, vroeg of de toegangswegen aangepast moesten worden. Herman Dechesne wilde kijken of de Prins Bernhardstraat autoluw gemaakt kon worden. Ook vroeg hij zich af of het eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat nog wel de beste maatregel was. ‘Dat zullen we moeten onderzoeken.’