Afbeelding

Plezier voor de kleintjes op de zomermarkt

Algemeen

WOUDENEBRG Wie op 23 juli over de zomermarkt is gewandeld, kan de pret op de berg speelzand voor het Cultuurhuis niet zijn ontgaan.

Tijdens de bijeenkomst ‘’welkom in je eigen dorp’’ van 22 juni, kregen de leden van coöperatie de Kleine Schans feedback dat er de afgelopen jaren weinig te doen was voor jonge gezinnen op Haantjesdag. Hierdoor waren gezinnen eerder dan gehoopt huiswaarts gekeerd. 

Hierna heeft Desiree van Adrichem van Home-Start en Ouder en Kind van Humanitas de handen in een geslagen met Géliene Boshuizen, sociaal makelaar van de Kleine Schans. Desiree is bekend met de jeugdige doelgroep in Woudenberg en had al snel het idee om iets met zand te organiseren, ‘zand geeft altijd pret’. Gelukkig was Gert M & Zoon bereid om zand te sponsoren en wilde de spel-otheek al hun zandspeeltje uitlenen. Hierdoor is er gezamenlijk een mooie plek gecreëerd, waarbij ouders met een heerlijk bakje koffie van het Cultuurhuis konden genieten van de zandkastelen die de kinderen maakten. Desiree en Géliene genoten met hun eigen kinderen ‘s ochtends vroeg als eerste van de zandpret en kijken terug op een geslaagde kinderactiviteit. Géliene vertelt ‘mooi hoe we met elkaar zo snel iets leuks voor de jongere kinderen hebben kunnen regelen.’ Desiree vult hierop aan ‘hier is Woudenberg goed in, van iets kleins iets groots met elkaar maken’. 

Krachtige vrijwilligers voor Prachtige Ouders gezocht! Vind je het leuk en fijn om ouders te ondersteunen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Het team van Home-Start Eemland is op zoek naar versterking, bel of mail voor info: Home-Start.Eemland@humanitas.nl /. 06-13417721