Arno van Dijk
Arno van Dijk

Arno van Dijk wil tentfeest organiseren met jaarwisseling

Algemeen

WOUDENBERG Arno van Dijk heeft de gemeenteraad om 10.000 euro subsidie gevraagd. Hij wil dat geld hebben om met vrienden een tentfeest op oudejaarsavond te organiseren. Dat zou de oplossing tegen de rellen met de jaarwisseling moeten zijn.

Arno van Dijk schreef een aantal weken geleden een column in LetOp Woudenberg over de jaarwisseling en hoe de rellen voorkomen zouden kunnen worden. Naar aanleiding van die column nam de gemeente contact met Van Dijk op. Er volgde een aantal goede gesprekken. Arno van Dijk besprak het plan met Björn de Jong, gemeenteraadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg. De Jong heeft in het verleden een aantal keren een tentfeest met de jaarwisseling georganiseerd. Ook sprak Van Dijk met het bestuur van de Stichting Haantjesdag over een mogelijk samenwerking. ‘Als we winst maken, gaat dat naar de Stichting. Ik doe dit niet voor persoonlijk gewin,’ verklaarde Van Dijk tijdens de raadscommissie. Arno van Dijk wil het tentfeest niet op het Poortplein houden. Hij kreeg het terrein van oud taxibedrijf Vlastuin aangeboden; aan de rand van het dorp.

‘We hebben de draaiboeken van eerdere feesten. We weten wat er moet gebeuren. We denken 10.000 euro aan sponsoring te kunnen binnen halen. Met kaart- en drankverkoop halen we 8000 binnen. We hebben in totaal 28.000 euro nodig. Dus zouden we 10.000 euro subsidie nodig hebben. Het kost ongeveer vijf maanden om zo’n feest te organiseren. Dus willen we voor 1 augustus weten of de gemeente meedoet. Als we het geld niet krijgen, gaat het feest niet door,’ zei Arno van Dijk. ‘Is dit een mes op de keel?’ wilde Henk van de Wetering, fractievoorzitter van de PvdA/GroenLinks, weten.

Arno van Dijk zei dat het niet zo bedoeld was. ‘Het is gewoon realistisch dat we zoveel tijd nodig hebben. Dit kost veel tijd en energie.’ De raadsleden vroegen zich af of het terrein van Vlastuin wel een geschikte plek was. Gaan mensen toch niet naar het Poortplein?

Björn de Jong vertelde dat het spannend is om zo’n feest te organiseren. ‘Als je gevraagd wordt, denk je wel twee keer na. Het kan juridische en maatschappelijke gevolgen hebben.’ Burgemeester Magda Jansen wilde weten wat hij daarmee bedoelde. ‘Je weet niet of je je naam aan het feest wilt verbinden. Dan kunnen mensen je raar aankijken,’ zei Björn de Jong. ‘Iedereen moet zo’n feest in alle veiligheid kunnen organiseren,’ vond Jansen.