Afbeelding
foto: Niels Wolterink

Bebouwing Henschotermeer

Algemeen

WOUDENBERG Het vraagstuk rond de plannen voor de bebouwing van het Henschotermeer is een vrij onderwerp in de coalitie. De PvdA/GroenLinks fractie mag desgewenst een ander standpunt innemen als de andere coalitiepartijen. Dat bleek tijdens het debat over het coalitieakkoord.

Het vraagstuk van de plannen voor de bebouwing van het Henschotermeer houdt de gemoederen in Woudenberg erg bezig. Veel mensen zijn bang dat het mooie recreatiegebied verpest zal worden met bebouwing. Moniek van de Graaf, in die periode fractievoorzitter van de oppositiepartij PvdA/GroenLinks, had duidelijke standpunten over wat haar partij vond dat wel en geen aanvaardbare plannen waren. Ze organiseerde zelfs een demonstratie tegen de bouwplannen.

Donderdag werd Moniek van de Graaf beëdigd als wethouder. Zij heeft het dossier Henschotermeer in haar portefeuille. Dus wilden de oppositiepartijen, GemeenteBelangen Woudenberg, de ChristenUnie en de VVD, weten waarom de passage over de bebouwing rond het Henschotermeer zo vaag was. Om te bouwen is er een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Die toestemming moet worden gegeven door de gemeenteraden van Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg. ‘Er staat dat de natuurwaarden niet aangetast mogen worden, maar dat er ook naar economische belangen gekeken zal worden. Ik maak me daar zorgen over,’ stelde Peter van Schaik, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg. ‘Dat is ook vaag, omdat er nog geen concrete plannen zijn, die we kunnen beoordelen,’ antwoordde Van de Graaf. ‘Dat was een paar maanden geleden ook zo en toen had u wel uw mening gereed,’ vond Van Schaik. ‘Dat is waar,’ gaf Van de Graaf toe. ‘We wachten op de concrete plannen.’ Dan kan het zomaar zijn dat de coalitiepartijen van mening over dit onderwerp verschillen. ‘We hebben een aantal vrije onderwerpen in de coalitie. Op die dossiers kunnen we van standpunt verschillen. Dit is er een van. Ons standpunt is op zich niet veranderd,’ zei van de Graaf tot geruststelling van Peter van Schaik.