H. Catarinakerk
H. Catarinakerk Kerkpagina.nl

Kom kennismaken met Rejoice

Algemeen

Woudenberg Het Interkerkelijk Koor Rejoice uit Woudenberg is al 30 jaar actief in Woudenberg en omgeving. 

Op een heerlijk zonnig balkon kijkend over de Dorpsstraat ben ik met Lia Strunk in gesprek. Zij is de voorzitter van Rejoice, een interkerkelijk koor in Woudenberg. Lia vertelt dat Rejoice een gezellig koor is, de ongeveer 29 leden komen elke woensdagavond naar de Catherinakerk om van 20:15 – 22:00 uur met elkaar te zingen.

Het koor is op 1 september 1991 opgericht. Een koor dat graag muziek zingt voor verschillende kerken. Ze treden op in speciale diensten in kerken van Woudenberg en omgeving of in bejaardenhuizen. 

Rejoice heeft ook wel eens buiten opgetreden tijdens de moonlight shopping in Scherpenzeel en de kerstmarkt in Woudenberg. 

Een van de hoogtepunten was een reis naar Oost Duitsland waar ze twee keer een weekend geweest zijn om daar mee te werken aan de zondagse Gottesdienst in de Evangelische Kirche in Gersdorf, een ervaring om nooit te vergeten.

Hoe ziet een kooravond eruit?

Na een gezellige start met koffie/thee en een praatje met elkaar staan de leden om 20:30 uur klaar om te gaan zingen. De dirigent start de repetitie met stemvorming, zodat de stemmen warm zijn wanneer het koor start met zingen. Het repertoire wat ze instuderen is heel divers. Ze zingen in verschillende stijlen en genres. Rejoice zingt veel eigentijdse muziek van bv Tom Parker, The new Londen Coral, Cat Stevens, ABBA, enz. Het koor zingt in vier verschillende partijen, de sopranen, alten, tenoren en bassen, die allemaal een eigen stem zingen en dit alles onder leiding van de dirigente Trees Meijer.

Houd je van zingen, kom kennismaken met Rejoice

Na corona zijn er een paar oudere leden nog niet terug gekomen. Daarom is het koor vooral op zoek naar sopranen, maar ook alten, tenoren en bassen zijn heel erg welkom om een keer mee te doen met Rejoice, om te kijken of dit een koor is wat bij hen past. De leeftijd van de leden ligt op het moment tussen de 38 en 70 jaar, maar ben je wat jonger en je houdt van zingen, kom gerust eens langs en zing een avond met het koor mee.

Het koor heeft een feestcommissie die een paar keer per jaar een leuke activiteit organiseert, want naast het zingen zijn de persoonlijke contacten en gezellige activiteiten binnen het koor heel belangrijk. Meer informatie en contactgegevens? Kijk dan op www.rejoice-woudenberg.nl