Afbeelding
Foto: Henk van de Wetering

Sportcafé jongeren: TikTok voor sport?

Algemeen

WOUDENBERG Het kernteam #sportinwoudenberg organiseerde op 17 mei een Sportcafé waar het over jongeren en sport ging. Woudenbergse sportclubs en jongeren waren uitgenodigd om mee te denken over de vraag hoe jongeren plezier in het sporten kunnen krijgen en houden. Jonge leden van clubs, maar ook niet-sportende jeugd vanuit Jeugd-Punt discussieerden van harte mee over deze vraag.

Adviseur lokale sport Edwin Korenberg verzorgde een inleiding. Onder andere vertelde hij over het Woudenbergse sportakkoord, waarin 30 sportclubs en andere organisaties in samenwerken. Hij toonde o.a. de strippenkaart die bij de meeste adressen in het dorp is bezorgd en ook via de basisscholen is verspreid. De aanwezige jongeren kenden de strippenkaart echter nauwelijks, dus het is de vraag hoe zij dan het beste bereikt kunnen worden. Ook vertelde Edwin dat in Woudenberg maar 55% van de jongeren lid is van een sportclub terwijl dat in de regio Utrecht gemiddeld 70% is. 64% van de Woudenbergse jongeren sport wekelijks, in de regio is dat gemiddeld 77%. Daar is dus in ons dorp nog wel wat te winnen. In twee discussieronden werden vervolgens vooral door de aanwezige jongeren veel suggesties gedaan om het in Woudenberg aantrekkelijker te maken om mee te doen aan sportactiviteiten. Jongeren hebben meer interesse in evenementen dan in elke week dezelfde activiteiten. En communicatie past veel meer door TikTok dan via papier of Facebook. Dus een eigen TikTok kanaal van jongeren over sport in Woudenberg gaat er vast komen. Ook zijn er accommodatiewensen, zoals het nodig opknappen van de skatebaan bij de Randweg. En deze mogelijk ook geschikt maken voor skeeleren en steppen?

Cassandra van Waveren verzamelt alle ideeën over dit onderwerp. Heb je een goed idee of plan? Mail Cassandra: cassandravw@live.nl