Afbeelding

Oekraïense kinderen bij PonyPret-les Manege Groenewoude

Algemeen

WOUDENBERG Afgelopen vrijdagavond mochten Oekraïense kinderen uit gezinnen die momenteel verblijven in Woudenberg meerijden tijdens de PonyPret-paardrijles van Manege Groenewoude. Maar liefst 24 kinderen maakten gebruik van de leuke activiteit.

Na een warm welkom op de manage, volgde er een rondleiding over het terrein, waarvan de veulens het hoogtepunt waren. Vanaf de tribune keken de kinderen eerst even mee bij de PonyPret-paardrijles. Toen was het de beurt aan de Oekraïense kinderen. De kinderen en vrijwilligers van PonyPret zorgden voor een goede begeleiding en passende spullen, zoals een cap, zodat het paardrijden veilig kon plaatsvinden. Hetty de Koning, eigenaresse en oprichtster van Stichting PonyPret, maakte er een speelse les van. Zo moesten de kinderen ‘acrobatische’ oefeningen uitvoeren op het liedje ‘Hoofd, schouders, knie en teen’, een stukje met de ogen gesloten rijden én oefenen met “staan, zit, staan, zit” in draf. In de buitenbak kregen de ouders de gelegenheid om foto’s te maken.

Na afloop mochten de kinderen wortels zoeken in de crossweide. Deze konden zij voeren aan de pony’s en paarden waar zij zojuist op hadden gereden. En uiteraard was er ook voor de gezinnen zelf een traktatie! Limonade en chips voor de kinderen, koffie/thee met cake voor de ouders. Het was een geslaagde avond!

Stichting PonyPret verzorgt paardrijactiviteiten voor mensen die door financiële of sociale omstandigheden anders niet kunnen paardrijden. www.stichtingponypret.nl

Foto’s Agnes IJmker

Afbeelding