Treep wil campagne voor het laten vaccineren
Treep wil campagne voor het laten vaccineren / foto: Redactie

Sleutelfiguren voor vaccinatie

di 30 nov 2021, 11:27 Algemeen

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg overweegt om een plaatselijke campagne op poten te zetten om Woudenbergers te overtuigen dat ze zich moeten laten vaccineren tegen corona. Voor deze campagne moeten plaatselijke sleutelfiguren worden ingezet.

Dat antwoordde wethouder Marleen Treep op een vraag van Karin Schipper, gemeenteraadslid van GemeenteBelangen Woudenberg, tijdens de raadsvergadering. Schipper maakte zich zorgen over de lage vaccinatiegraad in het dorp. Dat ligt op ongeveer 55 procent van de bevolking. ‘We hebben 26 gemeenten in de provincie Utrecht. Wij staan op de vier na laatste plaats,’ constateerde Schipper. Vooral in de leeftijdsklasse van mensen jonger dan 40 jaar scoort Woudenberg matig. Schipper zag nationale campagnes om mensen te overtuigen een prik te nemen. ‘Laten we dat met bekende Woudenbergers doen,’ zei Schipper. Ze dacht daarbij aan voetballers uit het eerste van VV Woudenberg of korfballers. ‘Maar het kunnen ook prominente kerkleden zijn,’ vond zij.

Marleen Treep vertelde dat deze kwestie de aandacht van het college van burgemeester en wethouders heeft. ‘We hebben wekelijks contact met de GGD en met de gemeenten Bunschoten-Spakenburg en Veenendaal. We wisselen goede informatie uit.’ Treep had goede hoop dat er meer mensen een vaccin zouden halen, nu er meer prikmomenten zijn. ‘Mensen kunnen zich in de middag of ’s avonds laten prikken. Zo wordt het voor mensen met een baan ook gemakkelijker om een vaccin te halen.’

Wethouder Treep bezocht onlangs een long Covid-patiënt. Daar verscheen een verhaal over op de sociale media van de gemeente. ‘Dat leverde enorm veel reacties op,’ stelde Treep tevreden vast. ‘Naar aanleiding van dat artikel is er nu een lotgenotengroep opgericht. Dat is een mooi resultaat. We zoeken steeds naar mogelijkheden om mensen met informatie te bereiken.’ Ze zou zoeken naar Woudenbergse sleutelfiguren voor de campagne.

Schipper was blij met de antwoorden. ‘Goed om te horen dat er wordt gecommuniceerd. Laten we aan de slag gaan.’