Afbeelding
Foto: Agnes Blok

Online Winterfair succesvol verlopen

Algemeen

Woudenberg De jaarlijkse Winterfair, die de Hervormde gemeente al heel lang organiseert, werd zaterdag 27 november in Eben Haëzer gehouden. Opnieuw werd deze verkoping op een andere manier georganiseerd door het creatieve Winterfair team.

Al voor de zomervakantie kwam het team bij elkaar om de Winterfair voor te bereiden. 

De Winterfair die voor corona nog een gezellige markt was met verkoop van allerlei etenswaren, kerst/bloemstukken, boeken, informatiekramen voor de goede doelen, maar ook b.v. sjoelen voor het goede doel, is dit jaar online gegaan. 

Website

Vooral het opzetten van een mooie en goed werkbare website was best een hele klus, maar het resultaat was helemaal naar wens. 

De mensen konden in de weken voor de Winterfair artikelen bestellen, onder verschillende kopjes kon er besteld worden, zo was er de bakker, de slager, de groenteboer, de kaasboer en de snackbar, waar de artikelen overzichtelijk te zien waren. 

De bestelde artikelen konden zaterdag 27 november opgehaald worden in Eben Haëzer, maar er was ook de mogelijkheid voor bezorgservice.

Goede doelen

De opbrengst van deze Winterfair werd verdeeld onder een drietal goede doelen. 

Zo ging er 40% naar het werk van Thomas en Cobi Roest die voor de GZB werken onder studenten in Thailand. 

Het tweede doel, waar 40% heen ging was voor de Hebron gemeente in Amsterdam, een gemeente in de Spaarndammer buurt, waar veel mensen leven die ook door corona in moeilijke omstandigheden leven. 

Deze gemeente verzorgd wekelijks maaltijden voor buurtgenoten en organiseert kinderclub voor de kinderen uit de buurt. 

De laatste 20% is voor het project Kom en Zie in Moldavië, een kindertehuis voor kinderen met een beperking.

De organisatie kijkt terug op een mooie Winterfair, waarbij ondanks de coronamaatregelen toch weer veel verkocht kon worden voor de goede doelen. 

Naast de Winterfair is er ook en dienstenboekje uitgekomen, waar mensen diensten kunnen vragen of aanbieden voor de goede doelen, deze actie loopt nog even door. 

De Winterfair en het dienstenboekje hebben tot nu toe het mooie bedrag van ongeveer € 10.000,00 opgebracht.