Foto's: Agnes Blok
Foto's: Agnes Blok

Dorcas Kerstmarkt

Algemeen

Woudenberg Donderdag 25 november hield Dorcas Woudenberg de jaarlijkse kerstmarkt. Door de nieuwste coronamaatregelen werden de tijden aangepast, maar de organisatie is blij dat de markt door kon gaan.

De vrijwilligers van Dorcas zijn al weken bezig geweest om zich voor te bereiden op de kerstmarkt. Het was de bedoeling om de markt van 9:00 – 21:00 te laten plaats vinden om zo ook spreiding te hebben van de bezoekers, maar door de laatste afgekondigde maatregelen gingen de deuren om 18:00 uur dicht. 

De Dorcas kerstmarkt werd in een grote hal gehouden en in de Dorcaswinkel. Door de twee verkooppunten konden de klanten zich beter spreiden en de 1,5 meter afstand van elkaar houden. In de Dorcaswinkel was er een mooie collectie kerstkleding en sieraden. 

Verder waren mooie hoekjes gemaakt met allemaal servies en glaswerk voor de feestdagen. In de hal stond een prachtige collectie kaarsen, kerstboeken, kerstballen en andere kerstversieringen. De kunstkerstbomen werden allemaal verkocht en ook de schaatsen werden goed verkocht, dus sommige mensen zijn

al helemaal klaar voor de kerst en de winter! Zaterdag was er nog een bezoek aan de kerstmarkt mogelijk. In de beide hallen konden mensen naar binnen met een mandje of winkelwagentje, zodat er een beperkt aantal mensen naar binnen kon.

Er was al veel verkocht, maar toch nog een ruime keuze mogelijkheid, de bezoekers waren verrast door het enorm leuke assortiment aan kerstartikelen. Door de aankoop op de kerstmarkt kunnen de allerarmste mensen gesteund worden. 

De werkgroep die deze Kerstmarkt heeft georganiseerd kijkt zeer tevreden terug op het verloop van de kerstmarkt. Het heeft de verwachtingen overtroffen, zo vertelde een van de organisatoren. 

Afbeelding