Kanditaten VVD Woudenberg
Kanditaten VVD Woudenberg

VVD Woudenberg presenteert lijst met bekende en nieuwe gezichten

Algemeen


WOUDENBERG De VVD Woudenberg gaat met een mooie gevarieerde lijst van 16 kandidaten beginnen aan de verkiezingscampagne. Een aantal bekenden maar ook nieuwe gezichten treft de Woudenbergse kiezer aan op de VVD lijst op 16 maart 2022. 

Van jong tot oud staan ze op de lijst en met heel diverse achtergronden en een brede kennis zoals in het vastgoed, financiën, duurzaamheid, mobiliteit, sport, de zorg en het onderwijs. Het varieert van ondernemers, werknemers tot aan studenten die nu al hun steentje willen bijdragen aan hun dorp. 

Bekende gezichten op de lijst zijn o.a. de lijsttrekker Jhony Stalman (momenteel VVD-raadslid) en nummer 3 Martin Nauta (32 jaar, momenteel plaatsvervangend raadscommissielid). Jhony: “Ik vind het echt ontzettend mooi dat we de VVD verder kunnen uitbouwen met deze lijst van 16 kandidaten. Als je bedenkt dat er 9 jaar geleden geen VVD was in Woudenberg en we 8 jaar geleden pas weer in de raad zijn gekomen, dan ben ik nu wel trots op deze lijst! Ik denk ook dat we de Woudenbergers hiermee veel kwaliteit en diversiteit kunnen bieden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Je ziet bij andere partijen ook best wat wisselingen; wij breiden vooral uit. Ik denk dat wij in ieder geval een mooie vertegenwoordiging bieden en ik heb heel veel zin om de campagne in te gaan met deze mooie club mensen!”.  Martin: “We hebben een prachtige lijst met mensen bijeengebracht waarmee we zowel generalistische en bestuurlijke kennis alsook specialistische kennis in de partij hebben. Ook hebben we nu met een deel van de club behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Maar wat ik naast de ervaring in de partij belangrijk vind, is dat we veel ondernemers in de partij hebben; pragmatisch en no-nonsense. Ik denk dat dat belangrijk is voor de keuzes en uitdagingen die komen gaan. Ik heb er zin in!”.

Nieuwkomer op nummer 2 is Martine Tekelenburg (45 jaar). Via haar eigen communicatieadviesbureau adviseert ze de laatste 10 jaar bestuurders binnen overheden zoals gemeenten, waterschappen, provincies en omgevingsdiensten. “Het voelt voor mij als een logische stap om nu de politiek in te gaan. Alle kennis die ik heb opgedaan wil ik gaan omzetten naar goede plannen voor mijn eigen dorp. Ik zie nu soms echt kansen die onbenut blijven. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er een goede vrouwelijke vertegenwoordiging is in raad en bestuur. Mijn positieve grondhouding, enthousiasme en gedrevenheid komen denk ik in deze nieuwe rol goed van pas en sluiten goed aan bij het gedachtegoed van de VVD. Ik ga moeilijkheden niet uit de weg maar zoek juist daarbinnen naar de mogelijkheden. Dat is wel nodig in deze onzekere tijden. Ik kan dan ook niet wachten om mij in te gaan zetten voor de Woudenbergers en hun stem te laten horen.” Op nummer 4 staat Manon Koldewijn, werkzaam als programmadirecteur voor de Human Capital Agenda. Zij brengt een schat aan kennis mee vanuit het onderwijs en sociaal domein. Zij staat midden in de samenleving van Woudenberg met haar drie jonge kinderen nog op de basisschool. Op nummer 5 staat Tara Huiben, ze woont in Woudenberg maar studeert rechten in Leiden. Met haar 19 jaar vertegenwoordigt ze de nieuwe generatie en dus de toekomst. Op nummer 6 staat Lia van Beek, horecaondernemer (eigenaar van Herry’s bar) en voor velen een bekend gezicht en al jaren als VVD-lid actief betrokken. Op nummer 7 staat Agnes Peters, HR-manager, al sinds 2018 actief betrokken bij de VVD maar ook Voorzitter bij Stichting Haantjesdag Woudenberg.

Nieuwkomers zijn ook nummer 8 Frank Voets en op nummer 9 Ed Lankhorst. Beiden willen actief meedoen en meedenken over Woudenberg in plaats van vanaf de zijlijn meekijken. De jongste op de lijst is nummer 10 Femke Tekelenburg, ze is 17 jaar en zit in 5 gymnasium. Femke is net als Tara Huijben ook lid van de JOVD en heeft een duidelijke mening over hoe Woudenberg een levendiger dorp kan worden voor de jeugd. Lijstduwer is Bertus Brouwer op plek 16; een rasechte nuchtere Woudenberger die precies zegt wat hij denkt en de VVD Woudenberg een warm hart toedraagt. De komende tijd gaan alle leden zich voor stellen op de website van de VVD Woudenberg. Op de website zie je alle profielen.