Afbeelding
Foto: Moniek

Sara kinderburgemeester

di 30 nov 2021, 11:18 Algemeen

WOUDENBERG Sara Scholte is Nienke Sinkeldam als kinderburgemeester opgevolgd. Sara werd tijdens de raadsvergadering van 25 november officieel geïnstalleerd. Nienke kreeg eervol ontslag.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt voorzag grote voordelen voor beide meisjes. ‘Als jullie later burgemeester of wethouder willen worden, staat dit goed op je CV.’ Nienke werd hartelijk bedankt voor haar inzet in het afgelopen jaar. ‘Jij was de eerste Corona-burgemeester van Woudenberg,’ constateerde Van Mastrigt. ‘Daardoor ging een aantal bijeenkomsten niet door en heb je minder kunnen doen dan je gewild hebt.’ 

Sara Scholte greep direct haar kans om een paar uitdagingen voor het komende jaren over het voetlicht te brengen. ‘Ik vind dat iedereen in Woudenberg zichzelf moet kunnen zijn. Daar moet je niet bang voor zijn. Mensen mogen niet gediscrimineerd worden op grond van huidskleur of seksuele voorkeur. Iedereen mag zijn mening geven. Iedereen is anders. We moeten met respect naar elkaar luisteren.’ Ze vertelde dat ze veel over dit onderwerp had nagedacht toen ze een werkstuk over de evolutietheorie maakte. ‘Dit is wel een lastig onderwerp,’ gaf ze toe. 

Verder vond Sara dat er meer groen en natuur in en om Woudenberg zou moeten komen. Ze ergerde zich aan de vuile rommel die in het dorp ligt. ‘Dat ruim ik op. Mijn moeder vindt dat eng, want ik doe dat met blote handen,’ vertelde Sara. Ze stelde voor om bijvoorbeeld in het Cultuurhuis een aantal afvalgrijpers op voorraad te hebben, die uitgeleend kunnen worden aan mensen, die willen opruimen. ‘Meteen al een concreet plan,’ vond Yvonne van Mastrigt. Nienke was actief betrokken bij het digitale afscheid van burgemeester Titia Cnossen in juni. Sara Scholte zal een rol spelen bij de installatie van de nieuwe burgemeester Magda Jansen in januari. ‘Ik hoop dat jullie goed kunnen samenwerken,’ zei van Mastrigt. ‘Vast wel.’


Workshop Veilig online

WOUDENBERG DigiTaalhuis Woudenberg organiseert in de maanden december en januari gratis workshop Veilig online, op maandag 6 december, woensdag 8 december en op donderdag 13 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Woudenberg. 

Deelname is gratis. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek Woudenberg of via DigiTaalhuisWoudenberg@bibliotheekeemland.nl.