Veel enthousiasme bij de Woudenbergse schooljeugd voor de clinic
Veel enthousiasme bij de Woudenbergse schooljeugd voor de clinic / foto: Florijnwinterloop

‘Het was echt gaaf’

di 30 nov 2021, 11:18 Algemeen

Woudenberg Het is inmiddels een traditie dat in aanloop naar de Florijnwinterloop een hardloopclinic voor de Woudenbergse basisscholen wordt georganiseerd. Op het kunstgrasveld van Sportpark de Grift wordt de kinderen uit groep 5 tot en met 8 een leuke en sportieve morgen geboden.

Bij de ingang van het Sportpark kunnen de leerlingen een kleurplaat inleveren. Van de winnaar wordt deze afgedrukt op een T-shirt. Alle klasgenoten ontvangen dit shirt, dat gedragen kan worden bij de Florijnwinterloop.

De mannen van Runxperience zorgen voor een afwisselend programma. Hun motto is: “Bewegen is Fun”. Samen met buurtsportcoaches Stefan Veenendaal en Sjaak Termaaten en met Cassandra van Waveren en Darinda Ahoud van de Florijnwinterloop brengen zij op woensdagmorgen zo’n 400 enthousiaste leerlingen in beweging. 

Na een korte ontvangst gaat de muziek aan voor de warming-up; een sportieve openingsdans. Als iedereen warm is volgen verschillende activiteiten gericht op hardlopen. Sprinten, versnellen en andere oefeningen. Het programma eindigt met een estafettespel; ratten en raven. Na afloop heeft iedereen dorst en is er voor alle deelnemers limonade en fruit, aangeboden door de Albert Heijn en verzorgd door Wil Termaaten.

Darinda Ahoud, namens de Florijnwinterloop coördinator van de clinic, blikt tevreden terug op een geslaagde dag. ‘Het was echt gaaf. De kinderen hadden plezier en van veel ouders hebben we positieve terugkoppeling gekregen. Het liep gesmeerd. Doel van de dag was om kinderen op een enthousiaste, sportieve en leuke manier kennis laten maken met de sport: hardlopen. Dat is gelukt.

Zeker in deze tijd is hardlopen een laagdrempelige, mooie, sportieve uitdaging waar je veel meer kan uithalen dan je denkt’. De hardloopclinic voor de Woudenbergse lagere schooljeugd was daar een mooi bewijs van.