Eldorado
Eldorado Zoek je eigen kerstboom uit bij Eldorado

Eldorado in Kerstsfeer

Algemeen

In 2022 bestaat Eldorado aan de Griftdijk 29 in Woudenberg, 50 jaar. In 1972 begonnen als bloemen- en planten kwekerij door de familie van Ginkel, een paar jaar geleden ging het roer om en werd Eldorado een gezellige horeca gelegenheid in een landelijke omgeving, leuk voor passanten maar ook voor (trouw)feestjes en zakelijke bijeenkomsten. 

Eén ding uit de kwekerstijd zijn ze bij Eldoradoaltijd blijven doen; het kweken van kerstbomen. Achter de theeschenkerij kan je terecht in een bosje voor diverse soorten en maten kerstbomen. Je kan er lekker ronddwalen en als je er één uitgekozen hebt, halen de mannen van Eldorado de kerstboom voor je uit de grond en voorzien je van advies. Naast ‘opa’ van Ginkel, lopen ook Evert van Asselt , Jan-Willem en Marc Kampinga al heel wat jaren mee bij de kerstbomen verkoop. 

Om de sfeer nog wat te verhogen is er in de weekenden een knisperend kampvuur met heerlijke warme chocomelk en met een beetje geluk loop je de kerstman tegen het lijf. Daarnaast kan je genieten van heerlijke lekkernijen in de theeschenkerij die volledig in kerstsfeer is ingericht. 

Voor veel Woudenbergers is uitzoeken van een kerstboom bij Eldorado al jarenlang een vast onderdeel van de kersttraditie.