De geldautomaat van de Rabobank is weggehaald
De geldautomaat van de Rabobank is weggehaald / foto: Niels Wolterink

Door vertrek pinautomaat nieuwe pinautomaat gezocht

di 12 okt 2021, 14:34 Algemeen

WOUDENBERG – Peter van Schaik, fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg, wil dat het college van burgemeester en wethouders zorgt voor een pinautomaat in de openbare ruimte. Hij spoorde de gemeente tot actie aan tijdens de commissievergadering van 5 oktober.

Door het vertrek van de Rabobank uit het Cultuurhuis is er geen pinautomaat meer in de openbare ruimte in Woudenberg. Peter van Schaik betreurde dat. 

‘Als Woudenbergers op zondag of een feestdag geld willen opnemen, moeten ze naar Scherpenzeel of Leusden. Dat is niet goed’, vond Van Schaik.

Het bedrijf Geldmaat verzorgt de pinautomaten. Zij zeggen dat iedereen binnen vijf kilometer een pinautomaat moet hebben, maar dat is niet zo. 

Van Schaik reed naar de dichts bij zijnde pinautomaten. ‘Die in Scherpenzeel ligt zes kilometer weg en die in Leusden-Zuid meer dan 5 kilometer. Ze voldoen niet aan hun eigen eisen.’

Hij wilde dat de gemeente de muur van het Cultuurhuis beschikbaar stelde om een pinautomaat te installeren. 

‘Het gat in de muur zit er toch nog van de pinautomaat van de Rabobank,’ grapte commissievoorzitter Marco van de Hoef.

Van Schaik had onderzoek gedaan en wist dat de gemeente Etten-Leur zo’n oplossing gekozen had. ‘Ze werkte goed met Geldmaat samen. Dat bedrijf staat open voor samenwerking.’

Volgens wethouder Anita Vlam lag het allemaal net iets anders. ‘Geldmaat rekent niet de reisafstand, maar de straal vanaf het gemeentehuis en dan liggen beide pinautomaten binnen de voorgeschreven afstand.’

Vlam zag weinig in een openbare pinautomaat. ‘Er kan gepind worden bij boekhandel Van Lunteren en bij de Albert Heijn. 

De boekhandel sluit om 18.00 uur en Albert Heijn om 21.00 uur. 

De pinautomaat van de Rabobank was geopend tot 23.00 uur. Het gaat dus om twee uur extra pintijd. Niet de moeite waard,’ vond ze. 

Bovendien is er geen ruimte in het Cultuurhuis, aangezien er aan de binnenkant een kluis en voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden.