Workshop lunch natuurlijke producten / Agnes Blok
Workshop lunch natuurlijke producten / Agnes Blok

Workshoplunch natuurlijke producten

di 12 okt 2021, 14:30 Algemeen

Woudenberg In de week van 4 t/m 9 oktober werden er in Het Cultuurhuis allerlei activiteiten georganiseerd over duurzaamheid.

In deze week van WAUW!denberg werden er tal van activiteiten georganiseerd in Het Cultuurhuis waarbij er veel praktische informatie gegeven werd over duurzaamheid. Het thema ‘de wereld van morgen begint bij jou’ stond deze week centraal.

Lunch

Woensdagmiddag 6 oktober was er de workshoplunch natuurlijke producten. De deelnemers werden ontvangen met een heerlijke lunch, met verse pompoensoep en een broodje met natuurlijke ingrediënten. De medewerkers van het Huiskamercafé zorgden voor een gezellige en gastvrije bediening. 

De Workshops

Na de lunch werden de deelnemers ontvangen om te starten met de workshops natuurlijke producten. Cees de Greef vertelde hoe schapenwol gewassen wordt, gesponnen en verwerkt tot een bol wol zoals we die allemaal kennen.

De deelnemers gingen in groepjes de workshops doen. Een workshop wasmiddel maken, waar de deelnemers leerden hoe ze zelf wasmiddel kunnen maken op een duurzame manier. 

In de andere workshop werden er zeep/bruisballen gemaakt. Ook hier werden natuurlijke ingrediënten gebruikt en leerden de deelnemers op welke manier je eenvoudig zelf zeep kan maken voor in bad. 

In de derde workshop werd er een scrubzeep gemaakt. Hier gingen de deelnemers met elkaar aan de slag om van een stukje zeep een scrubzeep te maken. De zeep werd omwikkeld met schapenwol in het wit en met een kleurtje. Deze werd door het afwisselend in een bad warm en koud water te leggen gevormd naar het stukje zeep. 

Het was leuk om te zien hoe de bezoekers enthousiast meededen aan deze duurzame workshops, en daarmee leerden dat het soms best eenvoudig is om duurzaam te leven.