sdr_vivi
sdr_vivi

Kinderboekenweek op de Jan Ligthartschool en Griftschool: Worden wat je wil

di 12 okt 2021, 14:24 Algemeen

Woudenberg De jaarlijkse Kinderboekenweek is weer van start gegaan en heeft als thema: Worden wat je wil. Het doel van dit thema is om kinderen de ruimte te geven om te fantaseren over wat zij het allerliefste willen worden. 

Boekenruilkastje Jan Ligthartschool

De Jan Ligthartschool opende de Kinderboekenweek door middel van een vossenjacht. Rond de school stonden leerkrachten verkleed conform een beroep. In groepjes, waarbij leerlingen van groep 8 zich ontfermden over de jongere kinderen, zochten de kinderen de vossen. Daarbij moesten ze het beroep raden wat werd uitgebeeld.

Zo was er een kunstschilder, fietsenmaker, bomendokter, hovenier, dj, tandartsassistent, en nog en verkeersregelaar. 

Als slot van de vossenjacht was er een hoogtepunt; de onthulling van het boekenruilkastje.

Door middel van dit kastje kunnen er boeken geruild worden, zodat lezen bevorderd wordt. Een mooie aanwinst voor de buurt en de school. Het kastje is gemaakt door de vader van juf Manon, dhr. Odijk.

Een zeer enthousiaste wethouder Pieter de Kruif nam de opening voor zijn rekening. Samen met de oudste leerling Idmar, en de jongste leerling Mia mocht hij het eerste boek kiezen.

Leerling Isis had zelf een speech geschreven voor de opening en na afloop dronk de leerlingenraad koffie met twee werknemers van de bibliotheek. 

Locatieleider Christel Gilsing hoopt dat het boekenruilkastje veelvuldig gebruik gaat worden!

Kinderboekenweek op de Griftschool

Ook de Griftschool beleeft een feestelijke Kinderboekenweek. 
Zo mochten alle kinderen verkleed naar school komen in het beroep waar ze van dromen; van militair tot fotomodel van de Hema. Van mode-ontwerpster tot brandweerman.

De school voert deze weken dan ook de slogan: “Op de Griftschool kun je worden wat je wil. En mag je zijn wie je bent!”

Veel kinderen dromen ervan om politieagent of brandweerman te worden. De kinderen van groep 1,2 en 3 hadden daarom veel geluk; de politie kwam op bezoek en de kinderen mochten zelfs even in de politieauto zitten.

Daarmee ging een droom van sommige kinderen in vervulling.

Verder is er op de school een uitgebreide boekentafel te vinden, met daarop boeken voor alle leeftijden die gaan over beroepen.
Op deze wijze worden kinderen gestimuleerd tot interesse in boeken en lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding