Afbeelding
Foto: redactie

Deltavariant Corona zorgt voor besmettingen in Woudenberg

Algemeen

WOUDENBERG – Het aantal coronabesmettingen in Woudenberg ligt op ongeveer 31 gevallen per week. De deltavariant van corona is in de provincie verantwoordelijk voor bijna alle besmettingen. ‘De cijfers gaan weer de goede kant op,’ zegt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. 

Het zijn spannende weken geweest. Veel Nederlanders maakten plannen om op vakantie te gaan. De maatregelen werden versoepeld. 

En toen schoten de besmettingen omhoog en kleurde Nederland donkerrood. Woudenberg werd aan het einde van vorig jaar overspoeld door een stroom van besmettingen. Hoe is het nu?

‘In week 29 was het aantal besmettingen in Woudenberg 31. Eerdere weken was er een vergelijkbaar aantal besmettingen,’ laat de afdeling communicatie van de gemeente weten.

Waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt geeft inzicht in de huidige situatie: ‘Op dit moment staat de crisisorganisatie in de waakstand. Na de korte, maar hevige opleving van de besmettingsaantallen, ook in Woudenberg, gaan de cijfers nu weer de goede kant op.’ 

‘De basisregels blijven belangrijk, waaronder het testen bij klachten en terugkeer na vakanties. 

Met de crisisorganisatie kijken we alvast wat verder het jaar in en denken we na over vaccinaties voor moeilijk te bereiken doelgroepen, evenementen en hebben aandacht voor de ventilatievoorschriften,’ zegt de waarnemend burgemeester.

De deltavariant is volgens de gemeente ook in Woudenberg gearriveerd. ‘De deltavariant is sinds begin juni steeds meer aanwezig en is op basis van de laatste kiemsurveillance in week 27 bijna in zijn geheel verantwoordelijk voor de besmettingen. Dit geldt voor heel de regio Utrecht.’

De gemeente houdt de vinger aan de pols bij de naleving van de coronaregels in winkels en horeca.

‘Het is de verantwoording van de eigenaren dat de maatregelen worden nageleefd. Als wij meldingen krijgen van het overtreden van de Coronamaatregelen, dan wordt hier direct op geacteerd. 

De winkels en horecagelegenheden worden meegenomen in de dagelijkse rondes van de Boa’s. 

Tot op heden hebben wij geen overtredingen geconstateerd.’