Afbeelding
Foto: Annevdl Fotografie

Klimmen voor Niek

Algemeen

WOUDENBERG Bent u ze al tegen gekomen op de racefiets? Een vriendenclub van 7 dorpsgenoten is in februari van dit jaar de sponsoractie ‘Klimmen voor Niek’ gestart. Zij hebben recent meegemaakt wat het is om een goede vriend op veel te jonge leeftijd te verliezen en wat de ziekte kanker met een gezin kan doen. Toekijken is voor hen geen optie, handelen daarentegen wel!

Op vrijdag 24 september 2021 proberen zij daarom zo vaak mogelijk de Alpe d’ Huez op te fietsen om geld in te zamelen. Een persoonlijk initiatief om een kleine bijdrage te mogen leveren aan het goede doel. Graag nemen we jullie als lezer mee in hun verhaal en de goede doelen waar ze geld voor inzamelen.

Wie was Niek? Niek de Groot was een geboren en getogen Woudenberg, was getrouwd met Joanne en samen kregen ze een prachtige dochter Lauren (3 jaar). Ze werden helaas geconfronteerd met ziekte binnen hun gezin.

Bij Niek werd eind 2020 een melanoom geconstateerd en werden er al snel uitzaaiingen ontdekt in klieren, botten, spieren en de lever. Vervolgens is het allemaal heel snel gegaan. Hij is op 7 maart 2021 op 33-jarige leeftijd overleden.
”We zijn erg verdrietig over de lege plek die hij achterlaat, maar tegelijkertijd zijn we strijdbaar. Niek heeft hiervan mogen getuigen in zijn laatste periode met ons en nu is het aan ons om strijdbaar te zijn in nagedachtenis aan hem. Dat doen we vanuit onszelf, maar we halen vooral onze kracht uit ons Christelijk geloof, waarin Niek ook zijn kracht en rust vond.” Het dochtertje Lauren van Niek en Joanne is geboren met het syndroom van Joubert, een aandoening aan de kleine hersenen. Dit brengt behoorlijk zorgen met zich mee en het is nog afwachten hoe Lauren zich gaat ontwikkelen. Met deze sponsoractie willen wij Joanne graag ook een beetje helpen bij alles wat dit van haar vraagt. De mannen die de actie hebben opgepakt zijn vrienden van Niek en zijn dit initiatief samen met Niek gestart toen hij nog streed tegen zijn ziekte. De meeste van hen hebben elkaar leren kennen in het dorp Woudenberg. Sommige kennen elkaar van de basisschool, anderen zijn er later bij gekomen en kennen elkaar vanuit de kerk. “We ontmoeten elkaar in ieder geval elke maand tijdens een Bijbelkring avond. Naast de mooie inhoudelijke avonden hebben we het daar ook erg gezellig”.

Reden genoeg om elkaar buiten die avond ook op te zoeken in allerlei samenstellingen en nu vooral veel samen op de racefiets of mountainbike. Een groot deel van de groep had altijd al iets met fietsen, maar Niek ging voorop. Letterlijk en figuurlijk.

Hij reed graag rond in de bolletjestrui, dus we hoeven u niet uit te leggen met wat voor klimmer we van doen hadden. En de Alpe d’Huez? Niet toevallig gekozen natuurlijk. Het is de klim waar Niek zelf (6x uiteraard!) in 2017 omhoog is gereden voor zijn vader.

Hebben we het figuur van Roglic of Pogacar? Nou, nee. We zijn geoefend, maar zullen niet als allersnelste de Alpe d’Huez gaan bedwingen. Maar wie weet, het is nog geen september!

We zamelen geld in voor 3 doelen: de KWF Kankerbestrijding, Peuterdagcentrum Amersfoort - onderdeel van Amerpoort (Lauren gaat hier een aantal keer per week naartoe) en aanpassingen voor Lauren in huis.

Wij gaan trainen! En u? Graag nodigen we u uit om de website te lezen (www.klimmenvoorniek.nl) en als u dit wilt mag u onze actie ondersteunen.