druk verkeer N224
druk verkeer N224 / foto: redactie

Onderzoek naar nieuwe bouwlocatie

Algemeen

WOUDENBERG – Het college van Burgemeester en Wethouders vraagt de gemeenteraad om een krediet van 115.000 euro voor een onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid voor de ontwikkeling van Woudenberg Zuid-Oost. In dat gebied zouden op termijn huizen en bedrijven gebouwd moeten worden. Er zitten veel haken en ogen aan het plan.

Het college wil het onderzoek graag doen om als een goede gesprekspartner bij de provincie aan tafel te kunnen zitten. De provincie moet toestemming geven om op die locatie te bouwen. Het verkeer zal dan gebruik maken van de Stationsweg-Oost. Die weg is al erg druk.

Bewoners klagen al langer over de onveiligheid en de geluidsoverlast. Bovendien is het lastig en gevaarlijk om de weg over te steken.

De weg is in beheer van de provincie, die ook een onderzoek naar de problematische situatie doet.

De kredietaanvraag heeft bij een aantal fracties vragen opgeroepen. GemeenteBelangen Woudenberg wil weten waarom de gemeente geld moet steken in een onderzoek naar een weg, die van de provincie is.

Het college wil graag goed voorbereid aan tafel komen, zodat ze aan kan dringen op de goede onderzoeken en maatregelen.

Het CDA vindt dat het gebied alleen ontwikkeld kan worden als er een rondweg rond Woudenberg aangelegd wordt. Als dat niet gebeurt, wordt de Stationsweg-Oost veel te druk. Het college antwoordt dat een rondweg inderdaad een mogelijkheid is, maar houdt de deur open voor andere oplossingen.

In 2009 zijn er onderzoeken geweest naar de kansen en problemen van de ontwikkelingen in dit gebied. Maar dat onderzoek is niet meer actueel. Daarom moeten experts naar de ontwikkelingen kijken.

De Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg denkt dat er de komende jaren 8 tot 10 hectare grond voor bedrijven nodig zal zijn om aan de vraag te voldoen.