Afbeelding
Foto: Reinaerde / Anne Fehres en Luke Conroy

Talk-to-Me, audiotour op en bij de Heygraeff

Algemeen

Woudenberg Sinds begin 2020 verblijven er iedere drie maanden kunstenaars of ontwerpers in de portierswoning op het terrein van de Heygraeff, een locatie van zorgorganisatie Reinaerde. Dit is in het kader van het project Re-creatie.

Doel van dit project is om nieuwe verbindingen te leggen tussen de Heygraeff en de (recreatie)omgeving. De kunstenaars en ontwerpers maken nieuw werk, producten, workshops of diensten die waarde toevoegen aan de recreatie op het terrein en daarbuiten.

Vanaf januari van dit jaar woonde het artistieke duo Anne Fehres en Luke Conroy in de portierswoning. Zij hebben tijdens hun verblijf op de Heygraeff een audiotour ontwikkeld.

De audiotour neemt je mee in de leefwereld van bijzondere “bewoners” (karakters) op en rond de Heygraeff. Je kunt vanuit een ander perspectief naar de omgeving kijken en zo meer ontdekken over het leven op de Heygraeff en de gehandicaptenzorg.

Tijdens de online eindpresentatie op 26 maart j.l. werd door Anne en Luke verteld hoe deze audiotour tot stand is gekomen. Ook lieten zij enkele stukjes horen van de interviews met de karakters. Zij hebben mensen geïnterviewd, de omgeving verkend, karakters uitgezocht, geluidsopnames gemaakt van de omgeving, scripts geschreven, gesprekken opgenomen, alles gemonteerd en uiteindelijk paaltjes met QR-codes geplaatst.

Dit zijn de karakters die met de audiotour te horen zijn: Slagboom Janneke, Douglasspar Marko, Mol Leela en Lantarenpaal Martijn. Zij spreken over allerlei zaken die op en rond de Heygraeff spelen.

De totale audiotour duurt ongeveer 78 minuten. De audiotour kan worden beluisterd door QR-codes te scannen op een aantal luisterlocaties. Bij de tour verschijnt binnenkort ook een flyer met toelichting en een kaartje waarop je kunt zien waar de paaltjes van de luisterlocaties zijn. De flyer en het kaartje zullen op verschillende plekken in Woudenberg verspreid worden. Op het terrein van de Heygraeff staan 3 paaltjes (waaronder een voor een introductie van de tour) en net buiten het terrein staan nog 2 paaltjes waar een QR-code gescand kan worden.

Omdat enkele luisterlocaties zich op het terrein van de Heygraeff bevinden is het momenteel, door de coronaregels, helaas nog niet mogelijk voor mensen van buitenaf om bij die luisterlocaties te komen. Maar de audiotour is ook te beluisteren op de website.

Op de volgende website is nog meer informatie te vinden over de audiotour. Zie hiervoor: re-creatie-reinaerde.nl/activiteiten/audiotour