Afbeelding
Foto: redactie

Coronasteun voor vrijwilligersorganisaties

Algemeen

Woudenberg Vrijwilligersorganisaties zijn erg belangrijk voor ons dorp. En helemaal in deze tijd zijn de activiteiten die zij organiseren onmisbaar omdat ze bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Woudenberg. Zowel op het gebied van ontspanning als de sociale binding en het tegengaan van eenzaamheid.

Vrijwilligersorganisaties die aantoonbaar minder inkomsten hebben door de maatregelen en hierdoor geen activiteiten meer kunnen organiseren en in de financiële problemen komen, kunnen een aanvraag doen voor financiële steun.

Aanvragen financiële steun

Deze steun is een tegemoetkoming van de gemeente voor kosten die niet gedekt worden door andere (landelijke) regelingen. Vrijwilligersorganisaties kunnen steun aanvragen en om hiervoor in aanmerking te komen dienen zij aan een aantal voorwaarden te voldoen.

De organisatie die een aanvraag indient:

-heeft een direct en aantoonbaar financieel probleem door de corona-effecten zoals bedreiging van het voortbestaan of activiteiten die niet meer kunnen worden georganiseerd;
- heeft geen of onvoldoende mogelijkheden om achterban te vragen om extra ondersteuning;
- kan aantonen dat men door de corona-maatregelen minder inkomsten heeft ten opzichte van onvermijdbare vaste lasten;
- is toegankelijk voor alle inwoners in Woudenberg (dus niet besloten);
-benut ook de mogelijkheden tot extra fondsenwerving (via fondsen, sponsoren of acties).

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 15 maart 2021 bij de gemeente worden ingediend per mail info@woudenberg.nl of per pos t.a.v. Compensatie Coronaregeling vrijwilligersorganisaties, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg.

Vervolgens worden de aanvragen in behandeling genomen en beoordeeld. Op basis hiervan wordt er een beschikking toegestuurd waarin staat of de aanvraag wel of niet is goedgekeurd.

Het streven is om alle aanvragen uiterlijk voor 15 april 2021 af te handelen.

Samen sterk

Met elkaar willen we de vrijwilligersorganisaties overeind houden en kijken we uit naar het moment dat ook zij weer open mogen.

Samen nu de schouders eronder om straks weer met elkaar te kunnen leven.