Steekincident aan de Frans Halslaan
Steekincident aan de Frans Halslaan / foto: PMN

Meisje gewond bij steekpartij

Algemeen

WOUDENBERG – Een 16 jarig meisje is vrijdagavond op de Frans Halslaan rond 20.00 uur neergestoken door een 18-jarig meisje. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze werd twee keer in de buik gestoken met een mes.

De politie is uiterst terughoudend met het geven van informatie over de steekpartij. De recherche is druk bezig met het onderzoek. ‘Tot die tijd willen we geen informatie naar buiten brengen,’ verklaarde de piketdienst van de politie, toen de redactie van deze krant om een reactie vroeg op informatie, die de krant verzamelde. Deze informatie is gebaseerd op mensen die vlak na het steekincident ter plekke waren.

Ruzie

Beide meisjes zouden zich in een groep hebben opgehouden. Ze kregen onderling ruzie. Het 18-jarige meisje stak daarop het 16-jarig meisje twee keer in de buik.

Meningsverschil

Volgens andere bronnen was er sprake van een meningsverschil in relationele sfeer. Maar op dat aspect wilde de politie in belang van het onderzoek niet in gaan.

Aanspreekbaar

De politie was snel ter plekke. Op Twitter meldde de politie Utrecht dat het slachtoffer gewond, maar wel aanspreekbaar was.

Consternatie

Volgens de mensen die aanwezig waren op de plaats delict was de consternatie groot. De ambulance kwam ter plekke en voerde het gewonde meisje met spoed af naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Het 18-jarige meisje is aangehouden. De politie doet een onderzoek naar de toedracht van de steekpartij. Tot die tijd wil de politie geen informatie naar buiten brengen. De politie laat wel weten dat het onderzoek nog wel een tijd kan duren.

Getuigen

Het steekincident is het gesprek van het dag in Woudenberg. De politie Utrecht doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden met informatie. Dat kan ook anoniem.