Weerman Dick Scheer
Weerman Dick Scheer

Het weer met Dick Scheer

Algemeen

Wisselvallig, zacht en winderig; tijdens het weekend ietsje frisser. 

Zaterdagavond viel er na 2 jaar wachten weer eens sneeuw van betekenis. In onze regio viel een sneeuwdek van 3 cm. De laatste keer dat dit gebeurde was op 31 januari 2019, toen kwam er een sneeuwdek van 5 cm te liggen en konden we de hele dag sleeën. Nu was de meeste sneeuw zondagmorgen al weg gedooid. We gaan wachten op de volgende sneeuwbuien al lijkt het er voorlopig niet van te komen.

Deze week kenmerkt zich in zeer zacht winterweer, waarin het met de stevige westenwind meer herfstig dan winters aanvoelt. Opvallend is dat er steeds nieuwe lagedrukgebieden vanaf de Oceaan over Groot-Brittannië trekken richting Noordwest-Europa. Vandaar het wisselvallige weer met veel wind en regen. Ook vandaag bleef het niet helemaal droog en had de bewolking de overhand. Met een vrij krachtige zuidenwind werd het wel 12 graden.

De komende nacht trekt er een front over met windstoten en veel regen. Overdag zien we langs de wolken heen zo nu en dan de zon schijnen. Met vrij krachtige zuidwestenwind wordt het zo 10 graden. Vrijdag blijf het, op een enkel klein buitje na, droog. De bewolking heeft de overhand en de zon zullen we weinig zien. De maximumtemperatuur loopt op naar 7 graden.

In het weekend wordt het met een ijskoude bovenlucht tijdelijk iets frisser. Er komen dan ook buien waarin een vlok natte sneeuw kan zitten. De middagtemperatuur komt uit op 4-5 graden; ’s nachts daalt het kwik naar om en nabij het vriespunt. Op de langere termijn zie ik geen verandering in dit weerbeeld komen op de weermodellen.

tot WEER, Dick Scheer

Weerstation Woudenberg