Afbeelding

Sport in Woudenberg online

Sport

Woudenberg Afgelopen september is het Woudenbergs Sportakkoord van start gegaan. Daarin werken ruim 20 sportclubs en andere maatschappelijke organisaties samen om meer inwoners van Woudenberg in beweging te krijgen en te houden.

Sinds afgelopen week is er een online platform voor dit Woudenbergs Sportakkoord: www.sportinwoudenberg.nl. De website is ontworpen door Linda Fazili.

Wethouder Sport, Pieter de Kruif: “We willen sport en bewegen benutten om de gezondheid van onze inwoners te verbeteren."

"Onze ambitie is dat alle inwoners van Woudenberg met plezier gaan én blijven sporten en bewegen en dat er een veilig en duurzaam sport- en beweegaanbod is dat aansluit op de wensen en mogelijkheden van de Woudenbergers.”

Drie thema's

Om dit te bereiken wordt ingezet op drie thema's:
1. Inclusief sporten en bewegen: iedereen moet mee kunnen doen
2. Vaardig in beweging: het ontwikkelen van de motorische vaardigheden van de jeugd
3. Vitale sportaanbieders: onze sportclubs toekomstbestendig te maken

Deelnemers

Naast de sportclubs nemen ook andere organisaties deel aan het platform.

De organisaties die op dit moment al deelnemen aan het Woudenbergs Sportakkoord zijn: Coöperatie de Kleine Schans, SWO Woudenberg, Geeresteingroep, Reinaerde, Kinderopvang Bijdehandjes, Sportieve Naschoolse Opvang, Steunpunt Vrijwilligerswerk, Burgerinitiatief Woudenberg en uiteraard de gemeente.

Alle deelnemers zijn op de website te vinden met hun eigen informatie. Door Eline van den Berg zijn voor verschillende clubs ook mooie video’s gemaakt.

Er is zeker nog ruimte voor andere clubs en organisaties die mee willen doen aan het sportakkoord!

Het kernteam coördineert de verschillende activiteiten die voortkomen uit het sportakkoord en binnenkomende aanvragen voor projecten of toetreding tot het platform.

De leden van het kernteam zijn: Ilse van de Burgwal, Imke Jacobs, Marnix Kelfkens, Jonathan Riezebosch en Henk van de Wetering.
Buurtsportcoach Darinda Ahoud zorgt voor het up-to-date houden van de website.

Samenwerking en projecten

Vanuit de samenwerking tussen verschillende deelnemers loopt al een aantal projecten. Zo wordt gezamenlijk invulling gegeven aan de beweegmakelaar: vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht.

Het doel is dat vooral inactieve Woudenbergers de weg gaan vinden naar de sportaanbieders. Huisartsen kunnen bijvoorbeeld mensen doorverwijzen naar de beweegmakelaar.

Ook wordt invulling gegeven aan inclusief sporten: sport en bewegen in Woudenberg is voor alle inwoners, niemand uitgezonderd! Hierbij zijn Reinaerde, de Kleine Schans en diverse sportclubs betrokken.

Tot slot organiseert JeugdPunt een training: ‘Young Leaders’ voor jongeren van sportclubs, die worden opgeleid tot rolmodel voor hun buurt, sportclubs en omgeving.

Belangstelling

De buurtsportcoaches Jonathan Riezebosch en Darinda Ahoud zijn aanspreekpunt voor veel sport- en beweegactiviteiten.

Heb je vragen of belangstelling om mee te doen? Via info@sportinwoudenberg.nl kun je hen bereiken.

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en volg Sport in Woudenberg via Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Schrijf je hiervoor in via onze website: sportinwoudenberg.nl

Het logo van Sport in Woudenberg, ontworpen door Imke Jacobs van Designstudio