Tanja van Dolder
Tanja van Dolder Longa

LONGA blikt vol vertrouwen vooruit

Algemeen

LONGA “We hebben het nieuwe bestuur bijna rond, maar wat was het spannend!” verzucht de huidige, maar vertrekkend voorzitter, Tanja van Dolder. Hoewel er voor haar functie nog geen nieuwe kandidaat is, kijkt ze toch vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. “Op onze eerdere noodkreet in de diverse media heeft gelukkig een flink aantal mensen gereageerd. We hebben nu weer een bestuur van 5 personen, waarvan mijn functie dus nog vacant is. Dat het moeilijk is om vrijwilligers te werven hoor je eigenlijk bij elke vereniging, en doordat we nu zo weinig contact hadden met onze leden was het extra ingewikkeld”.

Een vereniging bestaat uit veel vrijwilligers. Zijn alle taken verder ingevuld? “Hoewel het bestuur dus weer aardig op orde is, zijn er nog een heleboel vrijwilligerstaken die nog ingevuld moeten worden. Denk aan communicatie, websitebeheer, sponsoring en evenementen organiseren. Geïnteresseerd? Alle taken staan op onze website”.

LONGA kijkt terug op een bizar eerste half jaar. “In januari begonnen we met het maken van plannen voor een jubileumshow vanwege onze 90e verjaardag. We waren volop in de voorbereiding toen op 12 maart het bericht kwam dat alle sportieve activiteiten per direct gestaakt moesten worden. Dat was natuurlijk een grote domper! Maar onze trainers stonden direct in de startblokken om online alternatieve trainingen aan te bieden, maar de jublileumshow moesten we al snel cancellen”.

Gelukkig mocht er in mei weer buiten getraind worden. “Dat was ook een bijzondere tijd. Samen met de Gemeente, de Buurtsportcoaches en de buitensportverenigingen hebben we alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen. De trainers hebben razendsnel met elkaar een lesrooster gemaakt waarbij rekening gehouden moest worden met alle (nu nog steeds) geldende richtlijnen ivm Corona. In tijd van 5 dagen hadden we alles rond en kon er weer getraind worden. En vanaf juli trainen we weer in de zaal”.

Ook voor LONGA zal de impact van de Coronacrisis hoogstwaarschijnlijk goed merkbaar zijn. “Ja, en op verschillende vlakken. Zo is natuurlijk de jubileumshow komen te vervallen en zijn ook de andere festiviteiten op een laag pitje komen te staan. En waar we normaal gesproken veel nieuwe leden krijgen in de maanden mei en juni, is dat dit jaar veel minder. We merken wel dat de leden ons trouw zijn gebleven; er zijn relatief weinig opzeggingen. Daar zijn we dankbaar voor. Maar in vrijwel elke groep is nog ruimte voor nieuwe leden, dus bij deze is iedereen, jong en oud, uitgenodigd om eens een proefles te komen doen”.

Ben je geïnteresseerd in een vrijwilligersfunctie bij LONGA of lijkt het je leuk om bij ons te komen trainen? Kijk op de website: www.longawoudenberg.nl of volg ons op Facebook en Instagram. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail dan naar info@longawoudenberg.nl