Afbeelding
foto's: Fenneke van der Kamp

Lentewandeling Jan Ligthartschool met bewoners de Heygraeff

Algemeen

WOUDENBERG Dinsdag 3 april is groep 8 van de Jan Ligthartschool op de fiets gesprongen naar de Heygraeff voor een heuse lentewandeling. 

Eenmaal aangekomen werden de bewoners door de leerlingen opgehaald en zijn ze een route gaan lopen over het terrein van de Heygraeff. Ze kwamen op een aantal plekken waar iets te doen, te voelen of te proeven was. Aan het eind van de route werd er gezamenlijk nog wat gedronken en gegeten, waarna alle bewoners weer naar hun groep werden gebracht. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Isis en Femke uit groep 8 vertellen hierover: ‘Wij hebben vandaag met een paar mensen van de Heygraeff een lentewandeling gemaakt. Toen we daar aankwamen kregen we een route, die we zouden moeten volgen met bepaalde stops, wat dan kleine activiteiten waren. We waren verdeeld in 3 groepen, sommige kinderen vonden het aan het begin nogal spannend, maar het was uiteindelijk hartstikke leuk’. 

‘Per groepje haalden we een paar bewoners op die dan zelf mochten kiezen wie ze aan het begin duwden in hun rolstoel. In het groepje van ons waren er een aantal leuke bewoners, zoals: een bewoner die veel van auto´s houdt, daarom zei hij ook de hele tijd als er mensen in de weg liepen “Toet Toet”. Dus wij vroegen aan hem: “Wat is uw favoriete auto?”. Waarop hij antwoordde: “Deze!” (zijn rolstoel), dat was heel grappig. Er was ook nog een washand bewoner, iedereen vond hem geweldig. Vanaf nu is hij beroemd door zijn washand’. 

‘Er was ook een Max Verstappen 2.0 bewoner, die hield ervan om mensen aan te rijden met zijn rolstoel. Er was ook nog een bewoner met een hele mooie roze jas en nagels. Zij vond het dan weer heel leuk als je daar iets over vroeg. En zo waren er nog veel meer leuke bewoners. Als activiteiten kwamen we bijvoorbeeld langs moestuintjes, konijnen en uitzicht plekken. We gingen ook op een camping nog wat eten en drinken. Ondertussen konden wij nog even buitenspelen. Toen gingen we weer terug en brachten de bewoners weer terug naar hun woning of naar het activiteitencentrum. Wij vonden het een geslaagde wandeling en dat vonden de bewoners zeker ook’.

Afbeelding
Afbeelding